ESPAI CRE-CER

El teu espai per creure, créixer i crear

Psicologia

Ana Parra

  • Llicenciada en Psicologia, (número de col·legiada 21633)
  • Postgrau en Hipnosi Clínica.
  • Formació en constel·lacions familiars.


Per a mi la psicologia és una eina essencial que ens permet incorporar totes les visions i estratègies possibles d’acord a la nostra individualitat. Sembla que per anar al psicòleg has de tenir un trastorn, però no és així, ja que per a mi la psicologia és coneixement: referit a què pensem i com entenem el món, és fer i crear: com construïm la nostra realitat i personalitat i com li donem significat per a que tingui un sentit en la nostra vida, i també és relacionar-se, ja que formem part d’una familia i d’un entorn. Les constel·lacions familiars ens permeten una visió molt impactant dels nostre ordre familiar.

Entenc la vida com un camí, per tant viure és recòrrer els diferents camins de les experiències i dels aprenentatges per a poder decidir quin és el nostre equipatge, amb quina càrrega volem anar i què coses hem de deixar per tal de construir la nostra vida. 

He fet formació en terapia narrativa i novel·la, això em permet entendre els contes ja no sols com una narració, sinò com una observació cap el nostre diàleg intern: què m’explico? com m’ho explico?. Estem fets d’històries i percebem la realitat a través dels nostres sentits. La realitat és pot generar, aleshores, què millor manera que aprendre a crear realitats focalitzant el que volem i construint les nostres vides d’acord a nosaltres mateixos.

He treballat en un centre tecnològic en l’àmbit de la psicologia del treball aplicant tècniques del coaching i psicologia positiva. Realitzo intervencions preventives que ajuden a generar autoconfiança i a tenir una visió més optimista de l’entorn i d’un mateix. Actualment treballo el coaching en sessions curtes i utilitzo eines com el points of you, imatges que actuen a nivell inconscient facilitant respostes a nivell conscient.      

Pedagogia

 Alicia García

Alicia García Pedagoga - Espai cre-cer

  • Llicenciada en Pedagogia, (número de col·legiada és 01653).
  • Màster en Dificultats de l’aprenentatge i trastorns del llenguatge. 


Des de sempre m’ha agradat l’ensenyament i sobretot ajudar aquells infants o adolescents que necessiten més suport per a assolir els continguts. Per a mi és molt gratificant veure com aprenen i saber que amb el meu ajut ho estan entenent i estan millorant acadèmicament, per això a Espai Cre-cer faig reforç escolar per a totes les edats i adaptat a les necessitats educatives de l'alumne. 

També elaboro contes personalitzats basats en la pedagogia creativa, orientats en la creació de la nostra realitat, amb la finalitat d’aprofitar les capacitats i talents del protagonista, (que no és un altre que el mateix nen amb el que es fa el conte personalitzat). La tasca realitzada a través d’aquests contes subjectius permet als infants o adolescents tenir una visió més àmplia i saludable de la seva vida, és molt gratificant que el nen o nena sàpiga que aquell conte té el seu nom.

Actualment estic treballant en un projecte escolar amb adolescents, mitjançant enfocaments de la pedagogia experimental, on la observació, el desenvolupament i la descoberta són les claus per aprendre a investigar i conèixer-se en un mateix, així com, profunditzant en les dificultats d’aprenentatge dels adolescents.